kolmapäev, Detsember 31

ära muretse, uus aasta tuleb kasin

Nagu te vast märganud olete, saab aasta kohe läbi. Mina näiteks ei märganud. Aga kuna ma olen ometi nii prominentne ennustaja, pean ma kogu oma üüratut tarkust ka jagama.

Järgmine aasta tuleb raske töö ja rügamise aasta. Kuna majandus pole veel päris põhjas ära käinud ja tagasilöögid meieni jõudnud (eem, 15.3% tööpuudus pakun huupi). Firmad käituvad ettevaatlikumalt, valivad töötajaid hoolega. On tähtis kärpida kulutusi ja võlakoormust vähendada - see aitab rasked ajad paremini läbi saada. Ära ela üle sissetulekute, planeeri ja arvuta.

Samas on järgmisel aastal ka hea aeg võtta mõõdukaid riske, kuna valdav osa majandusest nii konservatiivselt käitub. Ära karda kokku osta pankrotivara või rajada omafinantseeringuga firmasid, kuniks algkapital õnnestub iseseisvalt kokku ajada. Ettevõtteid tasub rajada vastavalt toote nõudlusele, poodide ja kohvikute jaoks on halb aeg. Seevastu näiteks hea, et rajada või arendada erakondi. Kes antud oludes kohandub ja loominguliselt läheneda suudab, seda võib saata märgatav edu.

Peale majanduse? Ei kujuta ette, tead. Väed jäävad aasta lõpuni Iraaki. Kohalikel valimistel tuleb poriloopimine, Keskerakond saab üsna hea mandaadi. Kuna nõrgenev majandus ohustab ka Putini postisiooni, süvenevad Venemaal veelgi etnilised ja ideoloogilised rünnakud. Lõimumine on raskem, aga tähtis. Meelelahutuses on kulude kärpimise aeg. Hollywoodi positsioon nõrgeneb, tuleb indiefilmi kuldaeg. Ja nii edasi. Head vana lõppu!

Lisalugemist:
Mis on okupatsioon.
Majanduskriis vs filmitööstus
Eesti majandus praegu.

Chase & Status - Eastern Jam

1 kommentaari:

Blogger Gert ütles...

see nn. majanduslangus on pigem laiskade ja lollide munemise lõpp, mitte midagi muud.

12:26 AM  

Postitage kommentaar

Lingid sellele postitusele:

Looge viide

<< Kodu