esmaspäev, Aprill 7

sex love money

man keep down the white devil woman
Tead... Mul viskas praegu absoluutselt üle maksa nendest pidevatest naiste kannatuste juttudest. Alati on lahku minnes ikka naispool see, kes haiget saab ja mees on mölakas, kes teda ei vääri... Siis naine nutab natuke, on kurb, igatseb taga ja läheb järgmise juurde. Aga mees ei saa sellest kunagi üle.

Tegelik põhjus on selles, et maailmas on peamiselt kahesuguseid mehi ja neid, kes rahuldaks kõik naiste soovid, naised lihtsalt ei märka. Külgetõmme teeb oma töö ja naine ronib jälle mingi mölaka sabas, kes võlub teda oma (kohati debiilsuseni küündiva) enesekindluse ja -imetlusega. Mehed, kes on sõnades suured. Ja siis pärast naine "koorib üksi sibulat" ja mõtleb, miks jälle.

Varumehed pole ka ideaalmehed. Tihti melanhooliasse laskuvad kutid, kes räägivad nii vaikselt, et endi mõttedki neid ei kuule. Kes astuvad alati ausalt järjekorda lõpust, avavad teistele uksi ja vaatavad tänaval, et naised poriloiku pikali ei kukuks. Kes on nii kenad, et jäävad märkamatuks ka sõbrannade foonil. Neis meestes pole jõudu, otsekohesust ja ambitsioonikust. Nad on aktsepteerinud oma rolli ja mõõdukalt rahul sellega. Mehed, kes ei tee suuri sõnu. Nad ei valluta maailma, nad vallutavad oma maailma. Aga see noh, lihtsalt ei tõmba naisi, kui nad just soojenduskotti ei otsi.

Naised seevastu kas paista täpselt aru saavat, mis toimub, või varjavad seda valehäbist. Kui naistelt küsida, milline mees neile meeldiks, tuleb sealt tüüpiline ilus-kena-viisakas-hooliv-jõuline-humoorikas-pläma. Ent nagu uuringud (mingi tüüp tegelt ka kirjutas üles, päriselt) on tõestanud, käivad neesamad naised hoopis teistsuguste meestega väljas. Selle nimi on külgetõmme ja see ei allu absoluutselt naise kontrollile. Oma tunnete ori, sõna otseses mõttes. Ja enesekindale mehele läheb naine nagu kärbsepaberile.

Ma igatsen neid aegu, kui naised olid naised ja mehed olid mehed. Ja neid aegu, kus laste huvid seati enese omadest ettepoole. Kus naised ei jooksnud tähesära pärast pere juurest minema. Kui mehed ei pannud kõrvale, sest nii lihtsalt polnud kombeks ja polnud vaja ka. Kellele pime keskaeg, kelle midagi muud. Sest käed püsti kui keegi tõesti, mingis meelesegadushoos üritab mulle praegu väita, et sugudevahelise vahekorraga on hetkel maailmas asjad korras.

Ma ei viitsi kuulata, kuidas ainult naised kogu aeg kannatavad. Parem väljas kui sees.

Sildid: ,

7 kommentaari:

Blogger bettani ütles...

Tegelikult keeravad naised enamasti selle lahkumineku jama kokku ja ka selle, et mees läheb teise naise juurde jne.
Naised on ju need, kes on oma rollist välja astunud, sellest klassikalisest naise rollist.
See on ju jama kui paksu rahakoti pärast kokku kolitakse, siis ei saagi ju asjast midagi tulla. Kahe inimese vahel peaks ju midagi enamat olema. Naised on ikka enamasti need, kes ennast ilusaks teevad ja teistsuguseks muutuvad, võõra lõhna peale panevad, kui miskit meeldivat meest näevad. Hiljem ei seosta keegi suhtes tekkivaid jamasid sellega, et alguses loodi ju teineteisele vale mulje ja sealt tulevad probleemid.

10:30 AM  
Anonymous Maria ütles...

Lahkuminekuid elavad üle mõlemad, aga inimvaatluste järgi võin konspekteerida, et meestel ja naistel on täiesti erinev arusaam kas või näiteks ajast, mistõttu ka sageli tundub, et mees saab naisest kiiremini üle kui naine mehest. Meeste jaoks on aeg midagi absoluutset, koosneb üksteisega hapralt seotud lülidest; naine mõtleb lineaarsemalt ja perspektiivikamalt.

Sellest pole mõtet rääkima hakatagi, et lahkumineku kurbus sõltub ikkagi sellest, et kes kumma jättis ja mismoodi.

Sellepärast ma arvan, et need vaiksed ideaalmehed, keda sa portreteerinud oled, kalduvad lihtsalt hõlpsamalt olema need, kelle naised ise kõigepealt maha jätavad; mitte tingimata need, kes ka kaksteist aastat hiljem tahavad kindlad olla, et naine ei kuku poriloiku. Ja paratamatult käib selle kõige juures ka siiski sõnastamine - naiselikust vaatepunktist vähemasti. Nii et kui sa ei mõista oma teguviisi või tunnete kohta mitte midagi öelda, siis nii ongi ja pole ühtki adekvaatset tõestust selle kohta, et sa päriselt nii mõtled või tunned.

Ühtlasi on see muidugi liiga suur teema, et hakata üldistama ja seaduspärasid otsiama (aga mind lihtsalt alati torgib, kui keegi mingisugust misogüüniat välja näitab ja sealjuures kasutab säherdusi stereotüüpnäiteid...umbes nagu, et kas sa paremaid naisi ei olegi elus kohanud?), aga suures jaos ilmselt on see müüt, et naine eelistab pahupoisse - ehk siis mitte neid hoolivaid-kenasid-viisakaid - tekkinud nendest naistest, kes ei ole ise väga tugevad initsiaatorid, ning kes satuvad suhtesse nende meestega, kes võtavad neid rabada. Vaiksed viisakad mehed ei astu sageli esimesi samme, või ebakindlates naistes ei suuda tekitada tunnet, et nad on hinnatud.

Nii et lõpuks läheb ikka kõik ebakindluse nahka. Nii naiste, kui meeste poolt.

11:02 AM  
Anonymous Maria ütles...

Ja nüüd, mõni minut hiljem, sirvisin blog-tr-ee-d ja märkasin edetabelis üht väga selgelt meeessoost inimest, kellele see kannatanuhala on väga omane.

Nii et üldistused on kehvad, jah.

11:34 AM  
Blogger champ-cle ütles...

heeeiii!! üle aja mulle meeldis see post väga :)
sa oled täitsa õigel rajal.
külgetõmbe nimi on feromoon ja sinna kahjuks/õnneks ei aita ussi- ega püssirohi (loe): enesekindlus/raha.
see, et ikka ja jälle valed valikud tehakse on paljuski tänase ühiskonna ja väära peremudeli viga..
usaldada tuleb armastuses ikkagi ainult neid liblikaid kõhus. :)

11:42 AM  
Blogger kristjan ütles...

kui ma saaks teada, mis on misogüünia, siis oleks kõik selge...

8:26 AM  
Anonymous ulla ütles...

tead, su jutt on üldjoontes õige. aga samas kumab siit ka törts kibestumust läbi. kurbus ja halamine sõltub pigem sellest, kes kelle maha jätab ja usu mind, mehed ikka halavad ka. mis puutub külgetõmbesse, siis see on lihtsalt paratamatu. selles ei saa kedagi süüdistada. need on alateadlikud instinktid, mis on naistesse looduse poolt sisse kodeeritud, valimaks endale jõulist (=enesekindlat) paarilist, kes annaks häid järglasi ja kaitseks pere. jah, ka mehed valivad. kui mitte niisama, et oma vajadused saaks rahuldatud, siis sellise paarilise, kes oleks hea emarollis. ja nii ongi, dzungliseadus kehtib ka inimestele, sest loomad oleme ju kõik. aga see, kas valida suhe, mis põhineb kirel või kiindumusel, on juba igaühe enda otsustada. parim oleks muidugi, kui need kaks omadust koos on.

1:26 PM  
Anonymous ulla ütles...

näe, veel midagi samal teemal http://blog.yarf.biz/2007/10/27/miks-naistele-ei-meeldi-head-mehed-paipoisid/

1:40 PM  

Postitage kommentaar

Lingid sellele postitusele:

Looge viide

<< Kodu